Telefon nummer

+46 (0) 72-974 78 87

E-post

tidsbokning@deejung.se

Öppettider

Mån - Fre: 10 - 20, Lör - Sön: 10 - 18

Thaimassagen är en massageform som kom för runt 2500 år sedan. Just namnet thaimassage fick den för att den kort efter att den uppfanns kom till Thailand när ayurvediska metoder och ideologierna tog influenser från den traditionella och gamla kinesiska medicinkonsten.

Thaimassage är en massage form som är mycket mer stimulerande än andra massageformer men den är även fräschare. I thaimassage så använder den som masserar sina händer, fötter, knän och ben för att massera i något som man kan kallas för serier och det finns olika sådana. De här serierna är inspirerade av yoga. Något mer som ingår i thaimassage är akupressur och muskulös fasthet vilket inte alltid ingår i andra massageformer. I de allra flest fall så får man ligga på en mjuk madrass på golvet och massören börjar sedan att massera en från benen och uppåt i mycket mjuka och försiktiga rörelser. De som är insatta i thaimassage säger att det inte bara är en fysisk upplevelse utan att man också kan uppleva en del utbyten av energier från massören som kan få en tankfull effekt. Man kan därmed säga att thaimassage är en rådande terapi som förenar akupressuren.

I thaimassage så tar man inte av sig kläderna med dock så brukar de rekommendera att man har bekväma kläder på sig så att man slipper ligga där i stela jeans eller liknande. Det används inte heller någon olja vilket är relativt ovanligt eftersom det kan skapas en del friktion mot kroppen. En thaimassage kan vara mellan en till två timmar ungefär. Thaimassagen är som en blandning mellan flera olika typer av massage men man lägger allra mest fokus och tid på benen här. En till sak som skiljer thaimassage från andra typer av massage är att när man sträcker ut musklerna så gör man det nästan så långt som till gränsen för smärta för att få en så stor effekt som möjligt.

Den allra säkraste effekten man alltid får av thaimassage är att man blir lugn. Thaimassagen ger en även en större flexibilitet eftersom man sträcker ut alla muskler och man blir också mjukare i dem. Om man får thaimassage regelbundet så kommer man efter ett tag att bli av med sin stelhet vilket är en mycket tydlig effekt. Musklerna blir mer elastiska och smidiga. I teorin så masserar man speciella punkter på kroppen som anses vara extra viktiga när det kommer till matsmältning och avslappning bland annat. I teorin så ska det är göra att man får förbättrade energiflöden genom kroppen.

Något som kan vara en nackdel med thaimassagen är att den som ska få massagen måste kunna motta den på ett sådant sätt att både kroppen och sinnet måste var helt avslappnat. Om man inte är avslappnad så kommer man inte kunna njuta av det på samma sätt som om man är det. Alla människor har dock inte så lätt för att slappna av så det gäller verkligen att man kan det om man ska på thaimassage.