Telefon nummer

+46 (0) 72-974 78 87

E-post

tidsbokning@deejung.se

Öppettider

Mån - Fre: 10 - 20, Lör - Sön: 10 - 18

Den thailändska oljemassagen är mycket lik den traditionella thaimassagen men det som skiljer de bägge åt är att oljemassagen är en betydligt mjukare massage som har en större inriktning på att massera muskler.

Vid oljemassage så kan man använda sig utav flera olika sorters oljor som kokosnötsolja, sesamolja, makadamolja, valnötsolja, eller någon annan olja som man ser som basoljor. Sedan kan man även blanda in andra oljor som man kallar för aromaterapioljor och eteriska oljor.

Vilken olja man använder har egentligen inte så stor betydelse för att man ska kunna utföra massagen. Däremot så kan olika oljor vara välgörande på olika sätt tack vare dess egenskaper. Många utav oljorna är framförallt en välgörande olja för huden. Det vanligaste är att man använder sig utav en olja som inte har någon speciell doft som är vad man kallar för neutral.

Massagen med olja är meningen att man ska få en helhetseffekt som ska väcka upp kroppen och sinnet för att man ska få igång dessa delar. Massagen i sig stimulerar blodcirkulationen och tillsammans med oljor så får man en bättre effekt när man masserar bort muskelknutor eller liknande. Det finns även värk som man kan massera bort med hjälp av olja.

Att använda sig utav oljan i massagen gör det också enklare att massera. Det blir samtidigt även behagligare för den som blir masserad om man använder sig utav oljor vid en massage. Effekten i massagen blir ofta också bättre tack vare oljans effekter.

Redan under romartiden så gjorde man det som en tradition att man använder olja vid massagen på de offentliga baden. Man fick ofta en oljemassage med örtoljor samtidigt som man åt eller kopplade av på baden. Visserligen så upphörde massagen efter romarnas fall och det först under 1700-talet som man i Europa återigen började använda massage och välgörande oljor. I Sverige så kom de välgörande oljemassagen först under 1800-talet.

Man kan framställa sin egna olja som man kan använd till massagen men det viktiga med oljors konsistens är att de ska vara flytande och samtidigt feta och de ska ge ett glid åt händerna under massagen. Att använda sig utav en ljummen olja vid oljemassagen är de som ger den bästa effekten.

Ska man använda oljemassagen i ansiktet då fungerar oljor som har rikligt med näring som huden snabbt kan ta upp. Oljemassagen har positiva effekter i alla led för kroppen och för själen, alltså både fysiskt och psykiskt. De olika oljorna gör att man ofta får en totalupplevelse som är avstressande och det kan mycket väl leda till att den masserade somnar under en massage.

När man gör oljemassage så är det viktigt att man ser till att inte den masserade fryser, med andra ord ska man ha ett uppvärmt rum utan drag. Oljan ska man inte droppa på huden utan massören ska hälla den i ena handen och gnugga in det i bägge. Oljan ska vara uppvärmd och den får inte vara för varm eller för kall.