Telefon nummer

+46 (0) 72-974 78 87

E-post

tidsbokning@deejung.se

Öppettider

Mån - Fre: 10 - 20, Lör - Sön: 10 - 18

Fotmassage är en slags hälsosam vårdform som uppskattas av de allra flesta människorna. Anledningen till att fotmassage är så bra och att det är så skönt är för att det finns nå mycket nerver i fötterna. Det finns många punkter där som påverkar kroppens olika organ helt enkel. Det finns många olika fördelar med fotmassage. För det första så ökar det blodcirkulationen. Om man har en försämrad blodcirkulation så kan det leda till dålig matsmältning och när slaggprodukter inte kan lämna kroppen så kan man få olika sjukdomar. Fotmassagen ökar inte blodcirkulationen lite utan faktiskt en hel del. Det har också visat sig enligt forskning att fotmassage kan lindra hjärtproblem, kan sänka blodtrycket och kan ge en förbättrad sömnkvalité. Enligt kinesiska teorier i fotmassage så kan alla kroppens organ speglas i fotsulan. Vid pressur på e här punkterna så kan man lindra mensvärk, magbesvär, migrän och prostataproblem bland annat. Genom att få fotmassage så kan man förbättra sin mentala hälsa med. Det är eftersom att man känner sig omhändertagen och för att kroppens serotoninnivå höjs, vilket är nivån med lyckohomoner. Det här resulterar i att man blir en hälsosammare och gladare människa.

Fötterna är förmodligen de kroppsdelar som är mest ignorerade. De är instängda i skor och strumpor hela dagarna då de får inte vara fria speciellt mycket. Om de svider eller ger tillfälliga smärtor så brukar man strunta i det. Fötterna är ändå troligtvis den del av kroppen som behöver mest vård eftersom att de dag ut och dag in ska orka bära upp oss, genom hela livet.

En variant av fotmassage är fotzonterapi där man trycker på de olika punkterna som nämndes tidigare. I den metoden så utgår man ifrån att alla delar av kroppen motsvaras av reflexzoner som finns under fötterna. Om man trycker eller behandlar de här områdena med massage så försöker man påverka motsvarande område av kroppen.

När man utför fotmassage så ska man alltid börja med att värma upp fötterna med händerna genom att stryka över den och ge mjuk massage bara. Därefter kan man ta lite massageolja, kräm eller lotion och värma i händerna innan det masseras in i fötterna. Det gäller att försöka massera foten överallt. Ta varje tå för sig och fortsätt sedan över hela foten. Att göra cirkelrörelser på hälen är att rekommendera. Man kan avsluta med att skaka foten och tårna lite lätt. Genom sådan här massage så släpper spänningar i foten, välbefinnandet ökar och stress reduceras. Efter man har masserat kan det vara skönt att stretcha foten lite grann. Tag då tag i ena foten och dra tårna bakåt. Det ska då strama i musklerna under foten. håll kvar en stund, cirka en halv minut, och gör likadant på den andra sedan. Att stretcha foten är bra mot hälsporre och smärta i underfoten.